Foto: Knut Ivar Aarstein

Vi har fortsatt en jobb å gjøre før vi blir en merkevare som Lofoten og Hardangervidda. Men Vesterålen vises- og kanskje med større bredde og mangfold enn nettopp de mest kjente merkevarene! Det sier leder i Vesterålen Regionråd, Siv Dagny Aasvik, som mener det er på høy tid at NRK Nordland ansetter en videojournalist som kan dekke regionen.

Q: Hva er grunnen til at Vesterålen ikke klarer å komme sterkere ut med hva som skjer her?

A: Vesterålen vises. Når jeg reiser rundt i Norge og benytter enhver anledning jeg får til å snakke om Vesterålens fortreffelighet, opplever jeg at veldig mange smiler og nikker gjenkjennende. Når jeg sier at vi har verdens vakreste lys her – når det er lyst. At verdens vakreste stemme kommer fra Vesterålen og nevner Majesty. Da nikker de. Når jeg forteller at Vesterålen er blant verdens beste på å bygge tunneler og at vi har en unik bedrift innenfor oljevern, så vet alle hva jeg snakker om. Vi har verdens modigste oppdrettere som satser på havfarm og ny teknologi, lokalt eide selskaper som folk ser opp til over hele landet.  Kultursamarbeidet, som jeg mener er i verdensklasse, gjør seg bemerket over fylket og landet. Det kan ikke uttrykkes bedre enn ved alle filmtalentene som er produsert herfra; Torfinn Iversen, Tord Olsen og Solveig Melkeraaen. Sistnevnte med den mest viste filmen under Filmfestivalen i Tromsø i fjor. Det er stadig økende antall turister som vil besøke oss – vi har rett og slett ikke nok senger! Vi har fortsatt en jobb å gjøre før vi blir en merkevare som Lofoten og Hardangervidda. Men Vesterålen vises- og kanskje med større bredde og mangfold enn nettopp de mest kjente merkevarene!

Q: Vil Vesterålen Regionråd ta tak i dette og prøve å øke synligheten?

Vi må hele tiden jobbe for å bli mer synlig. Vesterålen regionråd reiser med full delegasjon så ofte som vi kan når det skal tas opp viktige samferdselsspørsmål og andre saker som er av betydning for innbyggerne våre. Vi er også godt i gang med det som kan bli den største reiselivssatsingen i Vesterålen noensinne. Jeg tror at vi skal tørre å tenke nytt om hva regionrådssamarbeidet skal dreie seg om i årene som kommer. Nye utfordringer krever at vi tenker nytt om hvordan regionsamarbeidet skal bidra til vekst og et mer synlig Vesterålen.

Q: Vesterålen må stå mer samlet, er ei oppfordring som kommer fra flere av de som er intervjuet på Historier Nordfra, hva er din kommentar til det?

På selveste Valentines Day i fjor var fire regionråd som representerer 120 000 nordlendinger samlet på Stortinget der vi kjempet for en av våre hjertesaker, nemlig Hålogalandsveien. Dette var på initiativ fra oss i Vesterålen. Vesterålen blir nå den nye store reiselivsdestinasjonen, virkemiddelapparatet, næringa og turistene peker på Vesterålen. Dette er en av de største satsingene vi jobber sammen om nå, gjennom masterplanarbeidet. Vi samarbeider også for et best mulig polititilbud og sykehustilbud i regionen, og står sammen når nasjonale myndigheter setter arbeidsplasser på Andøya eller i fiskeindustrien på Melbu i fare. I tillegg samarbeider vi godt på mange tjenesteområder. Men vi kan alltids bli flinkere å løfte i flokk istedenfor å kjempe kretsmesterskap.

Q: Er det for stort fokus på konflikter, synes du?

Ja, media er ofte mer opptatt av konflikter enn av traust og godt samarbeid. Også tror jeg generelt vi Vesterålinger kan bli enda flinkere til å heie på naboen. For eksempel er flere hotell i Sortland noe som vil skape vekst i turisme i hele Vesterålen. På samme måte som Sortland kan prise seg lykkelig over investeringene i sjømat i Hadsel og Øksnes.

Vesterålen er den mest spennende regionen de neste årene, det er på høy tid at NRK Nordland ansetter en videojournalist som jobber her!