Jeg tror noe er i ferd med å skje der det blir en trend å flytte nordover, at det blir kult. Det er i så fall en unik mulighet som vi virkelig må prøve å utnytte, sier ordfører Sture Pedersen i Bø i Vesterålen.

Denne helga opplever den lille distriktskommunen en unik eksponering på NRK med hele tre Sommeråpent-sendinger og Monsen minutt for minutt.

Q: Hva betyr denne eksponeringa for Bø?

A: Det betyr mer enn folk er klar over, vi får en oppmerksomhet rundt Vesterålen og Bø som vi ikke har vært eksponert for tidligere. Dette åpner en mulighet til å få fram hvor bra vi har det her i en forholdsvis liten distriktskommune. Vi får også vist fram en del av distrikts-Norge som jeg er veldig stolt av og som jeg veldig lenge har vært opptatt av å vise fram.

Q: Dette  må jo være noe mange andre småkommuner bare kan drømme om, og hvordan har dere jobbet for å få det til?

A: Dette er et arbeid som har pågått over lang tid, og jeg kunne pekt på enkeltpersoner,  men dette handler om kontaktnett og langsiktig arbeid. Og så handler det også om at det plutselig er en stor mediebedrift som NRK som finner ut at de skal vise hvor flott vi har det i Vesterålen, og da var vi i Bø heldige som trykte på de rette knappene. Det er mange sammentreff om dette, men Vesterålen er en perle som trenger den oppmerksomheten vi får nå.

Q: Hvorfor er denne type synlighet utover kommunegrensa viktig for en kommune som Bø?

A: Vi kommer igjen tilbake til det med oppmerksomhet, vi har mange små samfunn rundt i Norge som viser seg levedyktige, det er fantastisk bra og viktig å vise fram.

I den senere tid har jeg også opplevd at det kommer folk som har tatt seg jobb her og som omtrent ikke har vært nord for Sinsen-krysset, for å sette det litt på spissen, og jeg tror at det er noe som er i ferd med å skje nå der det blir en trend å flytte nordover, at det blir kult. Det er i så fall en unik mulighet som vi virkelig må prøve å utnytte.

Q: Du har vært ordfører i Bø siden 2007. Til neste år er det kommunevalg, og har du bestemt deg, tar du gjenvalg?

A: Nei, det er jeg ikke, og nå er jeg ærlig. Jeg stortrives som ordfører, jeg elsker denne rollen, men jeg har ikke bestemt meg. Det kan gå alle veier. Men når det er sagt, så er jeg utrolig stolt av å være ordfører i Bø, jeg er også veldig glad i alle bøfjerdinger og jeg har lyst til å fortsette å stå på, men jeg har altså ikke bestemt meg for om jeg tar gjenvalg.